• Andreas Davidsen

Opskrift: Italiensk inspireret varm kakao

Vinteren viser tænder, november er mørk, julen nærmer sig og folk trækker indendøre for at holde varmen.

Det er dejligt at sidde indenfor ved radiatoren og det trygge elektriske lys.


Men....


Hvad nu hvis man kunne sidde udenfor, omkring et bål, lidt tæt sammen og få sig en dejlig kop varm kakao? Det plejer at være et hit hos både børn og voksne.


Der findes mange forskellige måder at lave varm kakao på. Den klassiske danske version med mælk og kakaopulver plus en smule sukker er virkelig god og nem at lave. Men hvis man kigger mod syd...nærmere bestemt italien har de en ret lækker varm kakao tradition.

De laver en blanding af kakaopulver og rigtig chokolade som de søder og tilsætter en smule jævning som gør den varme kakao fløjlsblød, rig på chokoladesmag og en lille smule syndig.


Jeg laver gerne et glasfuld af nedenstående opskrift og så har man til et par gange omkring bålet. Det er super nemt at lave og selv små børn kan være med til at tælle skefulde og blande tingene i glasset.


Opskrift:

2 spsk Maizena

4 spsk kakaopulver

3 spsk flormelis

1 tsk kanel

100 g Chokolade 70 %

1 l mælk


Fremgangsmåde:


Tænd dit bål. Brug gerne en hjemmelavet stearinbombe. Lær at lave dem her.

Gør dit grej klar. Du skal bruge en gryde, noget der kan holde den over bålet. Jeg bruger endnu engang mit trofaste bålfad. Måske har du en bålrist, en trefod eller noget helt tredje.


Bland de tørre ingredienser i et glas. Riv chokoladen fint på et rivejern og hæld i glasset.


Efter du har blandet tingene sammen i glasset skal det rystes sammen, og der er det perfekt med den blide førte hånd fra en 5-årig :-)

Mælken varmes op til den er lige ved at nå kogepunktet.

Derefter kommer du 1 toppet spsk (pr 2 dl mælk) af kakaoblandingen og koger mælken op igen, og lader den koge igennem i ca 5 minutter. Den varme kakao vil tykne en smule, hvilken gør den lækker og cremet, og kombineret med mængden af rigtig chokolade, hvis syrlighed og bitterhed spiller godt op mod sukkeret, så har du en meget lækker kopfuld, som giver varmen helt ind i sjælen.


Serveres som den er eller med en klat flødeskum.


Jeg har desværre ikke et billede af det færdige produkt, da det blev lynhurtigt mørk. Jeg lover at tage et billede næste gang jeg laver en grydefuld.

378 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle