• Andreas Davidsen

Opskrift: Graham Crackers

På toppen af listen over klassiske bålopskrifter står s'mores. S'mores er en klassisk dessert, som stammer fra Amerika og Canada.

Navnet S'mores er en sammentrækning af "Some Mores", og man hører for første gang om det i 1929 i et magasin for pigespejderne i Amerika.

I sin enkelthed består en s'more af følgende:

Bålristet skumfidus

Chokolade

2 Kiks

Og fremgangsmåden er lige så simpel:

Rist en skumfidus og klem den sammen med et stykke chokolade imellem de 2 kiks til en klistret, knasende, karameliseret, chokoladesnasket himmerigsmundfuld.

I dette indlæg har jeg fokus på kiksedelen. Denne består i Danmark oftest af en mariekiks eller en digestive. Helt standard. Originalt brugte man dog - og gør det for så vidt stadig - Graham Crackers, som er, som navnet antyder, en kiks lavet på fuldkornsmel.

Når der er udsigt til bål og ikke mindst s'mores er det intet problem at få børnene med i køkkenet. Det er en herlig sanselig oplevelse at hjælpe med at lave kiksene, og så er der en stor lysende gulerod for enden.

Her kommer opskriften på Graham Crackers:

Ingredienser:

284g grahamsmel

170g brun farin

1 tsk kanel

1 tsk bagepulver

3/4 tsk salt

100g smør ved stuetemperatur

3 spsk sødmælk

85g honning

2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser i en stor skål.Skær smørret i skiver og gnid det ind i de tørre ingredienser til det ligner brødkrummer.

Tilsæt mælk og honning til dejen, ælt den til en sammenhængende dej og pak den i plastikfilm og læg den i køleskabet ca. 1 time. Dejen er blød og klistret, så jo længere den ligger i køleskabet, jo lettere er den at rulle ud.

Nu skal dejen rulles ud til den er ca. 0,5 cm tyk. Husk mel på både kagerulle og bord.

Brug en pizzaskærer og skær 5x10 cm firkanter ud.


Prik stykkerne med en spids genstand for at få det rigtige Graham Cracker udseende. Dette hjælper også med sprødheden af den færdige kiks.

Bag kiksene i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 12 minutter.


Når de er kølet af, er det bare med at komme afsted mod bålet!

De kan holde sig i en lufttæt beholder i op til 5 dage.

God fornøjelse!139 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle