• Andreas Davidsen

Opskrift: Bålkaffe

To ting hænger uløseligt sammen for mig: bålet og kaffe!

At stå og nyde en god kop kaffe imens bålet brænder, som du gerne vil have det.

Der findes mange forskellige måder at få sig en kop kaffe, mens bålet brænder:

instant-kaffe, stempel-kaffe, termokanden hjemmefra eller noget helt tredje.

Jeg er ikke så kræsen og anvender, hvad der føles rigtigt i situationen. Hvis jeg er meget kaffetrængende er det en fordel at have en god termo-kop eller -kande og brygge kaffen hjemmefra, mens man pakke de sidste ting. Så er det blot at tænde bålet og hælde i koppen.

Følgende måde er klassisk i alle henseender. Det er den måde alt fra cowboys til bedstemødre har lavet kaffe på i laaang laaang tid. Det er for mig den mest nærværende, autentiske og hyggelige måde at lave bålkaffe på. Kogekaffe/vildmarkskaffe/cowboykaffe - kært barn har mange navne. Og jeg har altid min lille vintage kaffegulddåse med mig, som indeholder god gammeldags filterkaffe.


Opskrift:

Grej du skal bruge:

Kaffekande til at hænge, stille på rist eller direkte i gløderne

Rist, hvis denne kræves.

Vand

Kaffe (helt almindelig kaffe, som du også putter i kaffemaskinen. Brug en skefuld eller to mere end du plejer)

Tænd et bål og lad det brænde, til de største flammer forsvinder.

Sæt kaffekanden over med både vand og kaffe i.


Lad det koge op og koge i et par minutter.



Derefter tages kanden af varmen og lader den hvile 1-2 minutter.

Hæld så en halv kop koldt vand i kanden. Gerne lidt oppefra så det "plasker" lidt.

Formålet er at bryde overfladespændingen og lade kaffebønnerne synke til bunds.

Derefter er det bare at hælde op og nyde bålet og kaffen.




198 visninger
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 VILD ILD. Vi ses ved bålet!